На 29. март 2016 г. за поредна година се проведе първи (областен) кръг на националното състезание „Фолклорна плетеница“. Това е ученическо състезание по хореография за ученици в IV, VII и ХI-ХII клас. То дава възможност на учениците да демонстрират знания и умения, придобити в края на всеки етап на основната, прогимназиалната и гимназиалната образователна степен – профилирана подготовка.

   Тази година нашите малки, големи и още по-големи танцьори от IV, VII и ХII клас се представиха отлично пред журито и продължават към следващия етап на състезанието. Успешното представяне на нашите ученици би било невъзможно без усърдната работа на техните хореографи Росица Димитрова и Ружа Пенева и корепетиторите Георги Величков и Ради Калов.

   Вторият (национален) кръг ще се проведе на 11 и 12 юни 2016 г. в два етапа. В първия учениците представят две фолклорни хора и танц: хоро, характерно за етнографската област, която представят; хоро на песен; сценично представен фолклорен танц. Във втория етап се представят фолклорно хоро и танц по преценка и избор на учителя хореограф, различни от представените до момента: хоро, характерно за етнографската област, която представят; сценично представен фолклорен танц, като етнографската област е по избор. Домакин на националния кръг през 2016 г. е РИО София-град. Повече за регламента и програмата на състезанието ТУК

 

Още снимки от състезанието