На 25.10.2011 г. се проведе среща на ученици и учители с бившия преподавател по български език и литература от 140 СОУ „Иван Богоров“, поетесата г-жа Иванка Павлова. Директорът на училището, г-жа Галина Варадинова и подари плакет и букет, което силно я развълнува.

С интересните разкази и случки около живота си г-жа Павлова завладя присъстващите от самото начало. Срещата бе незабравима и неповторима. Очите и се пълнеха със сълзи, когато разказваше истории, случили се в 140-то училище и през живота и. Учениците, завладяни от нейната емоция, не спираха да и задават въпроси и да ръкопляскат на всеки отговор. Важна роля изигра г-н Йосифов, организатор на проявата. А тя беше чудесна, тъй като бе изпълнена с песни на вокалната група, специално подготвени за този ден.

Г-жа Павлова е известна в 140 СОУ „Иван Богоров“ с това, че е автор на текста на химна на училището – мелодията, звучаща в началото и края на всеки час. Написала е три антологии и две стихосбирки. Разказа, че е чела много чужда поезия, правила е преводи от руски език, но най-обича унгарския и преводите на стихове от този език.

Всяка нейна дума бе обръщение към младото поколение. „Обичайте учителите си!“; „Казвайте им добра дума!“; „Те са ви дали нещо, но и вие им дайте нещо!“; „Слушайте музика, но не само тази, която е модерна!“. Най-силно впечатление направи изказването и, че „в 140 училище има човешка атмосфера, има по-нормална обстановка в класните стаи!“, за разлика от други училища, които е посещавала.

На тръгване г-жа Павлова раздаде автографи на учениците и обеща да дойде отново!