Известни личности стават учители за един учебен час

Звездите участваха в открити уроци в подкрепа на кампанията

„Седмица на „Заедно в час“

Актовата зала е пълна с ученици, които се вълнуват и тръпнат в очакване.  Отстрани изглежда сякаш, всеки момент ще зазвучи музика, на сцената ще се появи конферансие и ще обяви първия участник в програмата, но…звънецът бие и започва часът по английски език. „Hello mr. Gigov! Wellcome!”. Не, мистър Гигов не е учителят. Мис Йова Душкова е поканила на гости актьора от телевизионните сериали „Приказки за физиката” и „Етажна собственост” Явор Гигов. По инициатива на Фондация „Заедно в час”, която е партньор на училището вече втора година, известни личности стават учители и разказват за себе си и своите професии.

20-минутен урок на тема „Актьорската професия“, след което следва неформален разговор между учениците и актьора. Децата се интересуват: „Какъв е искал да стане като малък?“, „Дали родителите му, одобряват професията и какво мислят за сериалите, в които се снима?“, „Дали професията му е трудна и колко време отнема заснемането на един епизод.“

В този урок учениците научиха повече за успешната комуникация, както и че звездите от екрана също са били обикновени деца с големи мечти.

17.10.2012 г.

Снимки от събитието виж в ГАЛЕРИЯ