От 04.02.2013г. 140 СОУ „Иван Богоров“ има нов директор.

Ще ви запознаем с г-жа Соня Василева.

В интервю за Радио студио „Нулев час“, с репортер Йоанна Янева от 5 „в“ клас, г-жа Василева представи професионалната си визитка.

През 1989г. завършва Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“ – специалност  Математика, а по-късно, през 1996г. – СУ  „Св. Климент Охридски“, специалност Математика и информатика.  27 години е учител по математика до деня, в който е назначена на длъжността Директор на 140 СОУ „Иван Богоров“. Започва кариерата си в училището в кв. „Божурище“, след което 23 години преподава в 40 СОУ в р-н „Люлин“.

Пред репортера на „Нулев час” г-жа Василева разказа откровено, че не си е представяла нашето училище толкова прекрасно, макар да са й разказвали нейни колеги за нас. В момента, в който влязла през вратите на 140 СОУ, останала силно очарована. Нейни са думите: „Тук кипи живот! Колегите много работят, а децата са много послушни!“.

Радостни сме да чуем, че много харесва нашия  Профил „Хореография” – Български народни танци, защото самата тя обича да танцува. На 22.03.2013 г. се проведе XIX конкурс «Мис 140 СОУ”,  на който г-жа Василева беше за пръв път председател на журито за избор на най-красивото момиче. Тя сподели, че не е очаквала да изпита толкова голяма радост и щастие от присъствието си в актовата зала и дори се просълзила от силните представяния на участниците на сцената.

Към края на интервюто и с нескрита усмивка г-жа Василева разкри своя тайна, която желае да превърне в реалност в нашето училище - възпитаниците му да решават повече задачи в почивките между танците.

За финал г-жа Соня Василева пожела на всички ученици, учители и родители от 140 СОУ „Иван Богоров“ преди всичко да са здрави, защото когато човек е здрав, може всичко. Тя сподели желанието си да намерим пътя за доверие по между ни, за да вървим във вярната посока, за да работим всички заедно за нашето любимо училище.  

Интервюто бе записано специално за студио „Нулев час“ и излъчено в емисия на Училищното радио на 8 април 2013 г.