Представя ме ви Плувен клуб „Дамини-ЛВ“ – дългогодишен партньор на 140 СОУ. От години в плувния басейн на нашето училище се подготвят състезатели в синьо-жълти екипи. Сред тях  израстват и малките плувни шампиони, с които се гордеем.

 

ПК „Дамини-ЛВ“ предлага бучение по плуване за деца и начинаещи. Развива  и обучава състезатели по плуване до степен  Високо спортно майсторство под ръководството на треньорите Кики Йотова, Добри Петров и Чавдар Герински. Плувният клуб участва в проекти по Европейски и Национални програми, които осигуряват безплатни занимания на децата и учениците в рамките на съответния период. По настоящем клуба има сключен договор с Училищно настоятелство „Иван Богоров“ за преференциални цени за обучение на възпитаниците на 140 СОУ. 

Плувният клуб ежегодно организира състезания и турнири в нашия басейн. 

На 2 март 2013 г. се прведе плувен турнир „ОСВОБОЖДЕНИЕ“, в чест на националния празник на Република България 3 март. В него се включиха деца и ученици от детските и учебни заведения на Район „Връбница“. Организатор на събитието беше Районната Община, а гости - кметът г-н Младен Младенов, г-жа Снежана Дукова – член на Комисията по образование към 41. Народно събрание, г-жа Соня Василева – новият директор на 140 СОУ, г-жа Лидия Бочукова – директор на ОДЗ №82 „Джани Родари“,  г-жа Ваня Войнова и др.

 

 

 

 

 

Още снимки от турнира 
Списък на медалистите от Плувен турнир „ОСВОБОЖДЕНИЕ“

За повече информация посетете официалния сайт на ПК „Дамини-ЛВ“ и страницата им във Фейсбук

 

 

.