Възпитаникът на 140 СОУ „Иван Богоров“ и Таекуондо клуб Херея – Сотир Димитров, бе единият от двамата българи, които представиха страната ни на „Младежка Олимпийска квалификация“ и „10. Световно първенство за младежи“ в Тайпей Сити/Тайван в периода 20-26 Март 2014, където участие взеха над 1000 таекуондисти от цял свят. Селекцията на българския състав бе направена от треньорския щаб на националния отбор по Таекуондо-WTF и одобрена от УС на БФТ.

Сотир Димитров е медалист от редица гранд при турнири в Европа през последните години, държавен шампион за 2014г., победител в квалификационния турнир за селектиране на националния отбор и водач в ранглистата в тегловата си категория. На 20 Март 2014 нашето момче участва в „Младежката Олимпийска Квалификация“ и се класира на 14. място от 59 състезатели в тегловата му категория. Сотир преодоля съперниците си от Лаос и Армения в първите два квалификационни кръга и стигна до директен мач за класиране на Олимпийските игри срещу представителя на Аржентина, където за съжаление загуби. На Олимпиадата в Нанджинг/Китай се класираха само първите 8 състезатели от категорията, а Сотир остана 14 в крайното подреждане. До момента това е най-доброто класиране на българин на подобен форум.

На 24 Март 2014 Сотир Димитров взе участие в „10. Световно първенство за младежи“, представяйки достойно България. В 1-ва среща нашето момче победи състезателя от Сингапур с 21:7 точки, без да оставя съмнение в превъзходството си. В 2-ра среща се изправи срещу национала на Израел. Мачът завърши 11:11 точки в редовните три рунда след множество спорни съдийски решения в полза на израелеца. Това наложи изиграването на допълнителен 4-ти рунд за „златна точка“, където съперникът реализира пръв точков удар и спечели.

Сотир Димитров, възпитаник на 140 СОУ „Иван Богоров“ и Таекуондо клуб Херея, в рамките на 10 дни участва на Олимпийска квалификация и Световно първенство. Положи максимални усилия за добро представяне и доказа, че при още по-упорита работа, желание и воля за победа, неминуемо България ще се нареди сред най-добрите държави в света на Олимпийското Таекуондо-WTF.

Материалът подготви Ангел Кирчев – ТК „ХЕРЕЯ“, ПОСТИЖЕНИЯ, ОЩЕ…